Cultura turismului: comportamentul tipic al românului la hotel

Cultura turismului la noi arată de fapt că avem o incultură a turismului. Așa că astăzi vom vorbi despre comportamentul tipic al românului la hotel.

Cazarea este momentul în care obosiți după drum, românii consideră că acum se pot da granzi. Așteptările legate de hotel întotdeauna sunt excesiv de mari. Trebuie să coste 1 euro, dar să fie de 7*. Pentru că ei sunt clienți plătitori, deci „ce bă, tu nu vrei profit? Eh? Prooofit!” (încearcă să spună „profit” cu accent englezesc un român care era nemulțumit de faptul că și-a ales o cameră mai ieftină cu vedere spre grădină, nu spre mare și că recepționerul nu i-a schimbat camera decât dacă plătea diferența de preț, pe care românul bineînțeles că nu vroia să o achite).

Continue reading “Cultura turismului: comportamentul tipic al românului la hotel” »

Bookmark and Share

Ce este un hotelier?

Un manager de hotel trebuie sa fie un diplomat, un democrat, un autocrat, un acrobat si un pres de usa. Trebuie sa aiba deschidere spre a distra si a se intretine atat cu prim ministri si oameni de afaceri, cat si cu hoti de buzunare, cartofori, pirati, filantropi, doamne atragatoare si mironosite.

Managerul de hotel trebuie sa fie, sau sa fi fost un fotbalist, jucator de golf sau de bowling, de tenis, de cricket, de darts, sau un marinar, crescator de porumbei, sofer de raliu sau lingvist si trebuie sa cunoasca bine orice joc care contine zaruri, carti de joc, curse de cai si biliard. Deasemenea este foarte util, caci va trebui sa regleze neintelegeri si conflicte, ca acesta sa fie jucator de box calificat, luptator, culturist, alergator de viteza si pacifist.

Continue reading “Ce este un hotelier?” »

Bookmark and Share

Mai puţin de 10 milioane de turişti în unităţile de cazare, în 2015. Majoritatea români

Mai puţin de 10 milioane de turişti s-au cazat anul trecut în structurile de primire turistică din ţară, majoritatea fiind români, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit INS, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2015 au însumat 9,898 milioane, în creştere cu 17,2% faţă de cele din anul 2014.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în anul 2015 77,4% (7,664 milioane mai exact), în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,6% (2,234 milioane), ponderi similare cu cele din anul 2014 .

Continue reading “Mai puţin de 10 milioane de turişti în unităţile de cazare, în 2015. Majoritatea români” »

Bookmark and Share

Tendintele turismului in 2016

Suntem la început de 2016. Anul care tocmai a început poate fi unul foarte bun pentru turism, la fel cum anumite decizii, evenimente sau contexte geopolitice pot afecta dramatic turismul, care la nivel global, asigura astăzi aproximativ 270 de milioane de locuri de muncă şi contribuie cu 9,5% la PIB-ul global. Industria turismului se transformă odată cu întreagă lume iar modul de alegere, rezervare şi cumpărare a vacanţelor se schimbă. România începe să devină o ţară vizibilă pe harta mondială a turismului şi dacă piaţă locală a fost timp de mulţi ani o destinaţie pentru turişti care fie doreau să exploreze o destinaţie, despre care nu se ştiau prea multe lucruri, fie care doreau să viziteze Bucureştiul în căutare de distracţie, în ultimii ani însă, România a devenit extrem de căutată. Zone precum Bucovina, Maramureş şi Delta Dunării ţin capul de afiş al publicaţiilor de specialitate, iar Transilvania este poziţionată pe primul loc în clasamentul celor mai atractive regiuni din lume în 2016 de ghidul Lonely Planet.

Continue reading “Tendintele turismului in 2016” »

Bookmark and Share

Blog Post Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus congue dignissim nunc pellentesque iaculis. Donec convallis massa at nibh egestas sollicitudin. Suspendisse vitae sollicitudin sem. Phasellus tincidunt hendrerit luctus. Cras nisi massa, pellentesque et pharetra ut, pharetra vehicula diam. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Suspendisse vitae neque ultrices, rhoncus libero nec, commodo metus. Cras tincidunt, metus sed interdum imperdiet, lacus purus laoreet quam, quis luctus ante dolor in magna. Pellentesque suscipit ligula nunc, nec elementum velit congue sed. Fusce congue lectus tincidunt nulla semper pulvinar. Suspendisse felis justo, rhoncus sed viverra luctus, elementum quis nunc.

Bookmark and Share